Stedelijk Museum Breda

Stedelijk Museum Breda

Stedelijk Museum Breda is het museum voor erfgoed en geschiedenis van de stad Breda en voor actuele beeldcultuur. Onze kernbegrippen zijn waarneming en verbeelding, aandacht en verbinding. We kijken verwonderd om ons heen en vragen de bezoeker: Wat zie je? En wat stel je je daarbij voor? We geloven dat bewuste belangstelling de basis is voor kennis, inspiratie en plezier. Bij alles wat we doen, werken we samen met partners binnen en buiten stad.

In het voorjaar van 2017 opent Stedelijk Museum Breda zijn deuren.

Geschiedenis

Stedelijk Museum Breda komt voort uit Breda’s Museum en MOTI, Museum of the Image.

Breda’s Museum is in 1903 ontstaan uit het eerste gemeentelijke museum van de stad. Het heeft een rijke collectie opgebouwd rondom de ontwikkeling van Breda. Daarbij hebben zich deelcollecties gevormd over thema´s als religie, het leger en de industrie. Daarnaast beheerde het museum de stadscollectie van de Gemeente Breda en de collecties van de Vrienden van Breda’s Museum.

MOTI, Museum of the Image, is vanaf 2011 het museum voor beeldcultuur. Het is een voortzetting van het Graphic Design Museum dat op zijn beurt ontstond uit De Beyerd. De collectie van MOTI omvat grafische vormgeving en digitale beeldcultuur.

Programma

Stedelijk Museum Breda vestigt zich in het historische pand ‘De Beyerd’ aan de Boschstraat in Breda. Het museum zal zich de komende jaren ook manifesteren op andere locaties in Breda.

We maken binnenkort meer bekend over het tentoonstellingsprogramma. Houd daarom onze site in de gaten voor de laatste updates.

Directie

  • Dingeman Kuilman, algemeen directeur
  • Marilyn Jongenelen, zakelijk directeur

Meer informatie over het Stedelijk Museum Breda treft u op de site van het nieuwe museum.

Directie secretariaat

Annemiek van Ginneke

Pers

Natali Vermeulen

Stedelijk Museum Breda